Muziektherapeute

Soraya Chergui

 

Over Mij

 

Mijn grote passie is muziek. Toen ik 11 jaar oud was ben ik begonnen met zangles. Later heb ik ook gitaarlessen en pianolessen gevolgd. Ik heb er altijd van gedroomd om van mijn hobby mijn beroep te maken. Het liefst wilde ik dit natuurlijk combineren met mijn andere passie: werken in de zorg met een specifieke doelgroep.

Ik heb in 2017 de opleiding Sociaal Agogisch Werk succesvol afgerond. Hierna ben ik vol enthousiasme aan het werk gegaan als woonbegeleider en activiteitenbegeleider binnen zorginstelling Daelzicht, waar ik mensen begeleidde met een verstandelijke beperking gecombineerd met gedragsproblemen. Dit werk heb ik 6 jaar met veel liefde gedaan. 

In 2018 ben ik gestart met de bachelor opleiding Vaktherapie (muziek) met als plan om na het behalen van mijn diploma een eigen praktijk op te richten. Tijdens mijn opleiding tot muziektherapeut heb ik veel geleerd in het aanbieden van methodische werkvormen en interventies. Ook heb ik naast zang, gitaar en piano andere instrumenten leren spelen, zoals ukelele, basgitaar, percussie en drums. Dankzij de vele stages werd ik voldoende klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. 

Sinds 2022 ben ik deeltijds werkzaam binnen de GGZ-instelling Mondriaan als muziektherapeute. Hier werk ik met uiteenlopende doelgroepen binnen de geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en forensische zorg. Deze functie vervul ik nog steeds met veel plezier. 

Echter werd ik erg enthousiast van het idee om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. 

In 2023 heb ik daarom besloten om Musync op te richten.