Tarieven

 

Muziektherapie 60 minuten 75 euro
Kennismakingsgesprek 30 minuten gratis
Intakegesprek 45 minuten 35 euro
Evaluatiegesprek 30 minuten gratis

 

De muziektherapie bij Musync wordt individueel aangeboden en bedraagt €75,- per muziektherapiesessie van 60 minuten. 

Een kennismakingsgesprek is vrijblijvend en geheel gratis. Deze duurt ongeveer 30 minuten. 

Tijdens het intakegesprek worden de hulpvraag en behandeldoelen in kaart gebracht. Aan de hand van dit gesprek zal een plan van aanpak geschreven worden. Het intakegesprek duurt ongeveer 45 minuten en bedraagt €35,-. 

Tussentijds worden evaluatiegesprekken gepland om de voortgang van de muziektherapie in kaart te brengen. Deze zijn gratis en worden in overleg gepland. 

Musync biedt muziektherapie aan in de eigen praktijk. Indien dit niet wenselijk is, kan de muziektherapie in overleg ook elders geboden worden. Hiervoor zal een kilometervergoeding gevraagd worden van €0,25 per kilometer. 

 

Vergoedingen

Het kan voorkomen dat de muziektherapie (gedeeltelijk) vergoed wordt door jouw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende (alternatieve) verzekering. 

Muziektherapie valt bij deze verzekeraars onder alternatieve therapieën of onder de overige psychologische hulpverlening. Daarbij is het van belang om te weten dat ik lid ben van de beroepsverenigingen NVvMT en FVB (lidnummer: 112392).

Informeer zelf bij jouw zorgverzekeraar of raadpleeg de Zorgwijzer of jouw verzekeraar muziektherapie (deels) vergoedt. Aan het overzicht kunnen geen rechten worden ontleend.

 

In sommige gevallen wordt de muziektherapie (gedeeltelijk) bekostigd vanuit het Persoonsgebonden Budget (PGB) of vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Informeer bij jouw zorgverzekeraar of je een verwijzing van de huisarts nodig hebt.